Szereg Taylora
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 162
- Rejestracja: 30 sty 2016, 08:57
- Podziękowania: 88 razy
Szereg Taylora
Wyznaczyć szereg Taylora funkcji f(x)= 1 / (x+1)(x-2) wokół punktu xo=0. Wyznaczyć szereg Taylora funkcji f(x)= 1/ (x-2) wokół punktu xo=3.
-
- Expert
- Posty: 6271
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
W czym problem ??
Kiedyzrozumieszwreszcie, że trzeba zajrzeć do podrecznika/wikipedii czy do czego tam masz dostęp Jeżeli naprawdę sprawia ci to trudność, to mogę polecic kilka tytułów.
Kiedyzrozumieszwreszcie, że trzeba zajrzeć do podrecznika/wikipedii czy do czego tam masz dostęp Jeżeli naprawdę sprawia ci to trudność, to mogę polecic kilka tytułów.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl