nierówność

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaja222
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 44
Rejestracja: 04 mar 2017, 19:56
Podziękowania: 21 razy
Płeć:

nierówność

Post autor: kaja222 »

Rozwiąż nierówność

\(\frac{3x+6}{-5}\) ≤ 2-x
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Z czym masz problem :?: pomnóż przez mianownik zmieniając znak nierówności i..już :wink:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
doorado24
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 01 kwie 2017, 15:15
Płeć:

Nierówności

Post autor: doorado24 »

Oblicz nierówność:
4 -4x + x^2 - 5 \ge x^2 - 2 \sqrt{3}x + 3
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Re: Nierówności

Post autor: Galen »

doorado24 pisze:Oblicz nierówność:
4 -4x + x^2 - 5 \ge x^2 - 2 \sqrt{3}x + 3
Nie dopisuj zadań do cudzych postów.
Załóż własny NOWY TEMAT
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ