Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Qbaaa
- Rozkręcam się
- Posty: 35
- Rejestracja: 15 sty 2013, 19:39
- Podziękowania: 9 razy
- Płeć:
Post
autor: Qbaaa »
Dla jakich wartości parametru λ ∈ R zachodzi:
(1, 2, 0) ∈ lin{(1, 0, 1), (0, 2, 2), (2, 4, λ)}.
-
panb
- Expert
- Posty: 5122
- Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
- Lokalizacja: Nowiny Wielkie
- Podziękowania: 19 razy
- Otrzymane podziękowania: 2053 razy
- Płeć:
Post
autor: panb »
Dla takich, dla których układ równań
\(\begin{cases}x+z=1\\2y+2z=2\\2x+4y+\lambda z=0 \end{cases}\) ma (jedno) rozwiązanie.