Wektory

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adorelove
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 27 lut 2017, 21:22
Płeć:

Wektory

Post autor: adorelove »

Dopiero zaczynam fizykę i nie miałam z tym styczności. Chciałabym zacząć uczyć się samodzielnie. Potrzebuję nakierowania w postaci rozwiązania krok po kroku tych (zapewne dla was prostych) przykładów.
ZAD. Dane są wektory a=3i+3j-2k, b=-i-4j+2k, c=2i+2j+k
Znajdź:
a) a(b x c)
b) a(b+c)
c) a x (b+c)
Dziękuję z góry za pomoc, następne przykłady analogicznie będę robić samodzielnie :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Zastosuj wzory na iloczyn skalarny i wektorowy: http://www.if.pw.edu.pl/~anadam/WykLadyFO/FoWWW_02.html
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ