Poszukiwany zbiór zadań

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Yedi
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 16 lut 2017, 20:18
Płeć:

Poszukiwany zbiór zadań

Post autor: Yedi »

Witam
Znalazłem kartki ze zbioru zadań z matematyki do szkoły średniej i bardzo podobają mi się zadania. Czy ktoś ma pojęcie co to będzie za zbiór?
Przykładowe zadania z moich kartek:
Dział wyrażenia algebraiczne:
Zadanie 41.
Porównaj liczby a=( \sqrt{7}- \sqrt{6})^-1, b= \sqrt{7} + \sqrt{6}
Zadanie 49.
Wykaż, że liczba 6*7^3+7^4+7^5 jest podzielna przez 31.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ