Termodynamika i mechanika płynów

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
krychaxx
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 41
Rejestracja: 30 kwie 2014, 23:55
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Termodynamika i mechanika płynów

Post autor: krychaxx »

Oblicz indywidualną stałą gazową dla powietrza atmosferycznego o składzie XN2 = 0,79 oraz XO2 = 0,21
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

\(r = c_p - c_v = \frac{R}{\mu}\), dane poszukaj w tablicach.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ