Szereg

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kowalik90
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 14 lis 2016, 22:47
Podziękowania: 7 razy
Płeć:

Szereg

Post autor: kowalik90 »

Mam za zadanie sprawdzić czy ten szereg jest zbieżny:

\(\sum_{n=1}^{\infty} \frac{n!}{(in)^n}\)
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

Skorzystaj z kryterium D'Alamberta.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
ODPOWIEDZ