Witam,
Poszukuję pomocy w rozwiązaniu zadań znajdujących się w załączniku. Pozdrawiam.
Fale
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 96
- Rejestracja: 18 lis 2013, 22:30
- Podziękowania: 115 razy
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
41a) \(v = \sqrt{ \frac{F}{\mu} }\), F- siła naciągu, \(\mu\) - masa przypadająca na jednostkę długości liny
b) \(\lambda = 2L\)
c) \(f = \frac{v}{\lambda}\)
b) \(\lambda = 2L\)
c) \(f = \frac{v}{\lambda}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl