Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
karol2005
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 25 lis 2016, 16:03
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Post
autor: karol2005 »
W wyrażeniu
1:2:3:4:5:6:7:8:9
postaw nawiasy tak, aby otrzymać liczbę
A)najmniejszą
b)największą
-
kerajs
- Fachowiec
- Posty: 2988
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1306 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs »
A)
\((((((((1:2):3):4):5):6):7):8):9= \frac{1}{2 \cdot 3 \cdot 4 \cdot 5 \cdot 6 \cdot 7 \cdot 8 \cdot 9 }\)
B)
To chyba:
\(((((1:(2:3)):(4:5)):(6:7)):(8:9))= \frac{3 \cdot 5 \cdot 7 \cdot 9 }{2 \cdot 4 \cdot 6 \cdot 8 }\)
-
karol2005
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 25 lis 2016, 16:03
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Post
autor: karol2005 »
Dziękuje