Kąt nachylenia przekątnej sześcianu do płaszczyzny podstawy
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 21 lis 2016, 21:03
- Podziękowania: 4 razy
Kąt nachylenia przekątnej sześcianu do płaszczyzny podstawy
Wyznacz miarę kąta nachylenia przekątnej sześcianu do płaszczyzny podstawy.
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(tg \alpha = \frac{bok \ sześcianu}{przekątna \ kwadratu}\)
\(\alpha = arctg \frac{ \sqrt{2} }{2}\)
\(\alpha = arctg \frac{ \sqrt{2} }{2}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl