Pomocy geodezja

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Nattii
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 16 lis 2016, 21:21

Pomocy geodezja

Post autor: Nattii »

Oblicz współrzędne xB, yB gdy dane są współrzędne A(yA=78,12; xA=164,12), azymut ABαAB=42°12′ i
odległość dAB=203,12
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pamiętam z harcerstwa, że azymut, to kąt pomiędzy kierunkiem marszu a północą.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ