2.114
na podstawie wykresu funkcji \(f(x)= \frac{2x^2}{(2-x)^2}\)
określ liczbę rozwiązań równania \(\frac{2x^2}{(2-IxI)^2}=m\)
w zależności od parametru m.
na podstawie wykresu funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 563
- Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
- Podziękowania: 360 razy
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 01 paź 2016, 07:45
- Płeć:
Re: na podstawie wykresu funkcji
alibaba8000 pisze: ↑25 paź 2016, 21:38 2.114
na podstawie wykresu funkcji \(f(x)= \frac{2x^2}{(2-x)^2}\)
określ liczbę rozwiązań równania \(\frac{2x^2}{(2-IxI)^2}=m\)
w zależności od parametru m.
- Jerry
- Expert
- Posty: 3565
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 1961 razy
Re: na podstawie wykresu funkcji
Od razu wykres funkcji \(y=f(|x|)=\frac{2x^2}{(2-|x|)^2}\)
i wynikająca z niego odpowiedź:
\( \begin{matrix}m&(-\infty,0)&\{0\}&(0;2]&(2;+\infty)\\ l(m)&0&1&2&4 \end{matrix} \)
Pozdrawiam
\( \begin{matrix}m&(-\infty,0)&\{0\}&(0;2]&(2;+\infty)\\ l(m)&0&1&2&4 \end{matrix} \)
Pozdrawiam