Różnice między wydaniami książek pana Kiełbasy
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
Różnice między wydaniami książek pana Kiełbasy
Dzień dobry, jest to mój pierwszy post na forum i wstępnie chciałbym zapytać czy jest jakaś różnica między tymi dwoma wydaniami( o ile to są inne wydania) książki pana Andrzeja Kiełbasy i jeśli jest jakaś różnica, to jaka?
http://aros.pl/ksiazka/matura-z-matemat ... r-kielbasa
http://www.empik.com/matura-z-matematyk ... ,ksiazka-p
http://aros.pl/ksiazka/matura-z-matemat ... r-kielbasa
http://www.empik.com/matura-z-matematyk ... ,ksiazka-p
-
- Rozkręcam się
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1539 razy
A samemu palpacyjnie, organoleptycznie czy od biedy naocznie nie możesz tego stwierdzić
Osobiście Kiełbasy nie polecam, bo jest niestrawna
Osobiście Kiełbasy nie polecam, bo jest niestrawna
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Rozkręcam się
Re: Różnice między wydaniami książek pana Kiełbasy
mam pytanie do uzytkownika korki_fizyka: Czy zadania ze strony zadania.info wystarczą w przygotowaniu do olimpiady o diamentowy indeks AGH?
-
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1539 razy
Re: Różnice między wydaniami książek pana Kiełbasy
nie wystarcząmichal2323 pisze:mam pytanie do uzytkownika korki_fizyka: Czy zadania ze strony zadania.info wystarczą w przygotowaniu do olimpiady o diamentowy indeks AGH?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
-
- Rozkręcam się
- Czasem tu bywam
- Podziękowania: 14 razy
- Otrzymane podziękowania: 19 razy
Do "Diamentowego indeksu" warto dokładnie przerobić zadania z dotychczasowych edycji tego konkursu, są dostępne na stronie AGH.
Ze zbiorów polecam stare dobre wydania autorów Dróbka-Szymański, Gdowski-Pluciński, Leksiński-Żakowski, materiał niby ten sam, co w najnowszych szkolnych podręcznikach, ale zadania bardziej ambitne, akurat na konkurs albo do starannego przygotowania przed rozszerzoną maturą. Można znaleźć te zbiory np w bibliotekach albo przejrzeć zakurzone półki ze starymi podręcznikami u rodziny i znajomych, sama często znajduję w ten sposób zbiór, który nie jest już dostępny w sprzedaży.
Przed "Diamentowym indeksem" radzę nauczyć się na pamięć wszystkich obowiązujących wzorów, maturzyści korzystają z tablic, tam nie wolno
Ze zbiorów polecam stare dobre wydania autorów Dróbka-Szymański, Gdowski-Pluciński, Leksiński-Żakowski, materiał niby ten sam, co w najnowszych szkolnych podręcznikach, ale zadania bardziej ambitne, akurat na konkurs albo do starannego przygotowania przed rozszerzoną maturą. Można znaleźć te zbiory np w bibliotekach albo przejrzeć zakurzone półki ze starymi podręcznikami u rodziny i znajomych, sama często znajduję w ten sposób zbiór, który nie jest już dostępny w sprzedaży.
Przed "Diamentowym indeksem" radzę nauczyć się na pamięć wszystkich obowiązujących wzorów, maturzyści korzystają z tablic, tam nie wolno
-
- Rozkręcam się
- Rozkręcam się
- Czasem tu bywam
Nie jestem uczennicą, udzielam korepetycji z matematyki, o tych wzorach na pamięć z doświadczenia wiem, bo raz mi się uczeń na drugim etapie potknął, mało zabrakło, gdyby znał wzory, byłby w finale. Niestety, mało jest u mnie chętnych do konkursów, większość potrzebuje korepetycji po to, żeby zdać z klasy do klasy albo 30% na maturze uzyskać...
-
- Rozkręcam się
- Czasem tu bywam
Przeciętny, ale pracowity prędzej osiągnie sukces niż zdolny i leniwy. Jeżeli nie masz większych trudności z opanowaniem rozszerzonego materiału z liceum, to szansa jest, rób dużo zadań, pod kątem konkursu, zakładam, że zadania z poprzednich lat widziałeś dokładnie i wiesz, jaka jest skala trudności. Radzę wcześniej przerobić sobie program liceum, zależy, na jakim etapie jesteście, mogą się przydać wiadomości, których w szkole jeszcze nie było. Pierwszy etap konkursu robi się w domu, można korzystać z różnego rodzaju pomocy, bardzo ważne jest staranne zapisanie rozwiązań, rysunki, komentarze, itp, to wszystko się potem liczy. Powodzenia!
-
- Rozkręcam się