Oblicz objetosc tego walca

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolcia_16
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 02 mar 2010, 21:57

Oblicz objetosc tego walca

Post autor: karolcia_16 »

Przekroj osiowy walca jest kwadratem o polu 64cm. Oblicz objetosc tego walca .
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6588
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(a^2=64\)
\(a=8\)
czyli h=8 i r=4
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6588
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Poza tym to geometria przestrzeni a nie płaszczyzny
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ