Naszkicuj wykresy funkcji

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
katie12
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 77
Rejestracja: 07 maja 2016, 16:20
Podziękowania: 57 razy
Płeć:

Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: katie12 »

Naszkicuj wykresy funkcji:
a) y= sin (2x+pi/3)
c) y= 3cos (2x-pi/2)
d) y= 2cos (1/2x+pi/8)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: eresh »

katie12 pisze:Naszkicuj wykresy funkcji:
a) y= sin (2x+pi/3)

\(y_1=\sin x\\
y_2=\sin 2x\\
y_2=\sin (2(x+\frac{\pi}{6}))\)


Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (14.58 KiB) Przejrzano 21798 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: eresh »

katie12 pisze:Naszkicuj wykresy funkcji:

c) y= 3cos (2x-pi/2)

\(y_1=\cos x\\
y_2=\cos 2x\\
y_3=\cos (2(x-\frac{\pi}{4}))\\
y_4=3\cos (2x-\frac{\pi}{2})\)


Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (27.1 KiB) Przejrzano 21798 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Naszkicuj wykresy funkcji

Post autor: eresh »

katie12 pisze:Naszkicuj wykresy funkcji:

d) y= 2cos (1/2x+pi/8)

\(y_1=\cos x\\
y_2=\cos\frac{x}{2}\\
y_3=\cos\frac{x+\frac{\pi}{4}}{2}\\
y_4=2\cos(\frac{1}{2}x+\frac{\pi}{8})\)


Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (17.19 KiB) Przejrzano 21798 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ