Wyznaczyć przedział zbieżności szeregów potęgowych:

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Klasyczny
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 119
Rejestracja: 07 lis 2015, 18:41
Podziękowania: 59 razy
Płeć:

Wyznaczyć przedział zbieżności szeregów potęgowych:

Post autor: Klasyczny »

a) \(\sum_{n=1}^{ \infty }\)\(\frac{x^n}{n!}\)
b) \(\sum_{n=1}^{ \infty }\)\(\frac{{x-4}^n}{n2^n}\)
c) \(\sum_{n=1}^{ \infty }\)\(\frac{ln(n+1)}{n+1}\)\(x^{n+1}\)
d) \(\sum_{n=1}^{ \infty }\)\(\frac{{(x-5)}^n}{2n}\)
Klasyczny
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 119
Rejestracja: 07 lis 2015, 18:41
Podziękowania: 59 razy
Płeć:

Post autor: Klasyczny »

Rozwiązałby mi ktoś te przykłady?
ODPOWIEDZ