V próbna matura 2016 z zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

V próbna matura była:

Podstawa - łatwa
1
5%
Podstawa - normalna
4
18%
Podstawa - trudna
2
9%
Rozszerzenie - łatwa
1
5%
Rozszerzenie - normalna
3
14%
Rozszerzenie - trudna
11
50%
 
Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

V próbna matura 2016 z zadania.info

Post autor: supergolonka »

Właśnie zamieściliśmy arkusze V próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/1108837
Do jutra (3 kwietnia) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązania zadań

Post autor: supergolonka »

Rozwiązania zadań:
Podstawa
Rozszerzenie
edwin20
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 26 sie 2015, 13:21
Podziękowania: 7 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: edwin20 »

Witam, w rozwiązaniu zadania 27 w podstawie można jeszcze podać takie rozwiązanie:
\((\frac{1}{2}x-y)^2 + (\frac{ \sqrt{3} }{2}x+ \sqrt{3})^2 + 2 \ge 0\)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Dodałem 3 sposób. Dziękuję za komentarz.
ODPOWIEDZ