układ równań
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
układ równań
Witam, uczę się do sprawdzianu z zeszytu koleżanki. Czy mógłby mi ktoś proszę rozpisać co się stało w tym układzie równań?
- Załączniki
-
- screenshot 2.png (92.17 KiB) Przejrzano 1414 razy
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
mianownik z drugiego czynnika powędrował do pierwszego czynnika, bo przeciez:
\[a \cdot \frac{b}{c}=a \cdot \frac{1}{c} \cdot b = \frac{a}{c}b.\] czynnik drugi po tym zabiegu ujmujemy w nawias, gdyż jest cały jest pod wpływem czynnika pierwszego
\[a \cdot \frac{b}{c}=a \cdot \frac{1}{c} \cdot b = \frac{a}{c}b.\] czynnik drugi po tym zabiegu ujmujemy w nawias, gdyż jest cały jest pod wpływem czynnika pierwszego
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Re:
patryk00714 pisze:mianownik z drugiego czynnika powędrował do pierwszego czynnika, bo przeciez:
\[a \cdot \frac{b}{c}=a \cdot \frac{1}{c} \cdot b = \frac{a}{c}b.\] czynnik drugi po tym zabiegu ujmujemy w nawias, gdyż jest cały jest pod wpływem czynnika pierwszego
a mogę jeszcze zapytać skąd się dalej wzieło to w zielonym kółku?
przepraszam, że takie pewnie banalne pytania, ale jakoś tego nie widze.
- Załączniki
-
- screenshot 3.png (89.37 KiB) Przejrzano 1405 razy
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć: