Proszę o rozwiązanie zadań z ekonomii.
http://hostuje.net/file.php?id=ba553ae2 ... 424d988a62
PKB
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6277
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1524 razy
- Płeć:
Nic nie zamierza ściągać wirusów na swój komputer
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=29&t=12617
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
1) W gospodarce pewnego kraju w latach 2003-2005 produkowanych było sześć dóbr,z tego trzy dobra pośrednie (stal, mąka i cement) oraz trzy dobra finalne (samochody, chleb i budynki mieszkalne z prefabrykatów) Dane na temat produkcji (wyrażonej w jednostkach fizycznych) i cen (wyrażonych w jednostkach pieniężnych) zawiera poniższa tabela.
Tabela:
![Obrazek](http://images78.fotosik.pl/170/344c67177623374fmed.jpg)
Pytania:
a) oblicz produkcje globalna (jp)
b) zużycie pośrednie
c) nominalny PKB
d) realny PKB
e) deflator PKB
Proszę tylko o podanie kolejności wykonywania działań, wzorów itp. Policzę sama. Pozdrawiam
Tabela:
![Obrazek](http://images78.fotosik.pl/170/344c67177623374fmed.jpg)
Pytania:
a) oblicz produkcje globalna (jp)
b) zużycie pośrednie
c) nominalny PKB
d) realny PKB
e) deflator PKB
Proszę tylko o podanie kolejności wykonywania działań, wzorów itp. Policzę sama. Pozdrawiam