mikroekonomia

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Paula 12
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 04 lis 2015, 18:05
Płeć:

mikroekonomia

Post autor: Paula 12 »

Dane są dwie krótkookresowe funkcje produkcji. (f1 to funkcja produkcji dobra q1, a f2 to funkcja produkcji dobra q2) Każda pierwsza liczba w parze to wielkość nakładu, a każda druga to odpowiednia wielkość produkcji.
f1 = {(0,0), (1,5), (2,9), (3,12), (4, 14), (5,15)}
f2 = {(0,0), (1,6), (2,11), (3,15), (4, 18), (5,20)}
Zakładając, że wielkość zasobu v = 4, wykreśl funkcję możliwości produkcyjnych. Następnie załóż, że v = 5 i wykreśl ją ponownie. Jaki jest efekt zmiany wielkości zasobu?


blagam pomocy !!!! potrafi mi ktos pomoc z tym zadaniem? :(
ODPOWIEDZ