zad. 3
Naszkicuj wykres funkcji f oraz g(x)=f(1-x), jeżeli f(x)=
\(- \frac{1}{2}-1\) dla x\(\le\)-1
\(\frac{1}{2}x^3\) dla x>-1
Z wykresu odczytaj rozwiązanie nierówności g(x)\(\ge\)0
Czy rozwiązaniem nierówności będą wszystkie liczby rzeczywiste ?
z wykresu odczytaj rozwiązanie nierówności
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: z wykresu odczytaj rozwiązanie nierówności
wzór funkcji na pewno tak wygląda?scizor13 pisze:zad. 3
Naszkicuj wykres funkcji f oraz g(x)=f(1-x), jeżeli f(x)=
\(- \frac{1}{2}-1\) dla x\(\le\)-1
\(\frac{1}{2}x^3\) dla x>-1
Z wykresu odczytaj rozwiązanie nierówności g(x)\(\ge\)0
Czy rozwiązaniem nierówności będą wszystkie liczby rzeczywiste ?
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę ![👍](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f44d.svg)