wykres zależności przebytej drogi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wykres zależności przebytej drogi
Na rysunku pokazano wykres zależności prędkości ciała poruszającego się ruchem prostoliniowym od czasu. Korzystając z niego, narysuj wykres zależności przebytej drogi od czasu.
- Załączniki
-
- kin55.jpg (30.28 KiB) Przejrzano 2337 razy
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: wykres zależności przebytej drogi
\(v=\frac{s}{t}\\
s=vt\\
s_0=2\cdot 0=0
s_1=2\cdot 1=2\\
s_2=2\cdot 2=4\\
s_3=2\cdot 3=6\\
s_4=2\cdot 4=8\\
s_5=2\cdot 5=10\)
zaznacz punkty: \((0,0),(1,2),(2,4),(3,6),(4,8),(5,10)\) i je połącz
s=vt\\
s_0=2\cdot 0=0
s_1=2\cdot 1=2\\
s_2=2\cdot 2=4\\
s_3=2\cdot 3=6\\
s_4=2\cdot 4=8\\
s_5=2\cdot 5=10\)
zaznacz punkty: \((0,0),(1,2),(2,4),(3,6),(4,8),(5,10)\) i je połącz
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę