funkcje

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
TwojaKotQ
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 77
Rejestracja: 21 lut 2010, 13:03

funkcje

Post autor: TwojaKotQ »

1. Jaką liczbą może być m, żeby funkcja f(x) = (2m- 4)x+ 2 była malejąca?


7. Narysuj figurę symetrychną do wykresu funkcji y= 2x+1 względem osi OX . Napisz wzór tej funkcji.

zapisz rozwiązania i bardzo proszę o rysunek.
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

1.
\(2m-4<0
2m<4
m<2
m\in(-\infty;2)\)


2.
\(g(x)=-f(x)
g(x)=-(2x+1)=-2x-1\)


narysuj obie funkcje w układzie współrzędnych
ODPOWIEDZ