Funkcja wielomianowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Griks
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 115
Rejestracja: 04 paź 2014, 18:42
Podziękowania: 82 razy
Płeć:

Funkcja wielomianowa

Post autor: Griks »

Napisz wzór funkcji G w postaci iloczynowej:
G(x) = \(- \frac{1}{4}\)\((x+1)^{4} + (x+1)^{3} - (x+1)^{2} + 9\)
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4080
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 7 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Re: Funkcja wielomianowa

Post autor: kacper218 »

\(G(x)=-\frac{1}{4}(x+\sqrt{7})(x-\sqrt{7})(x^2+5)\) :mrgreen:
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Griks
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 115
Rejestracja: 04 paź 2014, 18:42
Podziękowania: 82 razy
Płeć:

Post autor: Griks »

Byłoby całkiem dobrze ale zgubiłeś coś:
\(G(x)=- \frac{1}{4} (x+\sqrt{7})(x-\sqrt{7})(x^2+5)\)
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4080
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 7 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

To jak tak sam wiesz, to po co pytasz? :D Ja lubię się mylić, żeby uczniowie uważali na zajęciach :lol:
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
ODPOWIEDZ