Zbiory rozmyte

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
arturek999
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 306
Rejestracja: 21 lis 2012, 19:34
Podziękowania: 246 razy
Płeć:

Zbiory rozmyte

Post autor: arturek999 »

Czy dla zbiorów rozmytych obowiązuje następujące prawo?
\(A^{`} \cap A= \emptyset\)

Uzasadnić na jakimś przykładzie.
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

Nie, np.

\(X=\left\{1\right\},\,A=\frac{0,3}{1},\,A'=\frac{0,7}{1},\,A\cap A'=\frac{0,3}{1}\)
ODPOWIEDZ