analiza matematyczna

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
NieDlaOka37
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 07 mar 2009, 12:57

analiza matematyczna

Post autor: NieDlaOka37 »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu dwóch zadań z analizy matematycznej.
1. Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P, jeśli: f(x)=x^2+3x+5, P=(-1,3).
2. Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P, jeśli: f(x)=(x+1)/(x-2), P=(x zero,4).
Proszę o wytłumaczenie krok po kroku, szczególnie zadania 2...
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

ODPOWIEDZ