liczby

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zgira123456
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2010, 16:47

liczby

Post autor: zgira123456 »

jaka to liczba,która ma następującą własność;jeśli dodamy do niej połowe, to otrzymamy liczbę o 3 mniejszą od jej dwukrotności
a 2 b 4 c 6 d 8 e 10
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

x - szukana liczba

\(x+0,5x=2x-3
-0,5x=-3
x=6\)


odp: c
zgira123456
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2010, 16:47

Post autor: zgira123456 »

dziękuje :D :D
zgira123456
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2010, 16:47

Post autor: zgira123456 »

43mm to ile cm
54dm to ile m
424cm to ile m
105cm to ile m
4325m to ile km
78cm to ile cm
398cm to ile m
1346cm to ile m
306cm to ile m
6060m to ile km
max7ika
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 15 mar 2010, 00:03

Post autor: max7ika »

ODPOWIEDZ