Funkcje

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mała
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 06 lut 2010, 10:44

Funkcje

Post autor: mała »

hej dostałam od Pani z matematyki arkusz i nie wiem jak mam go rozwiązać ucze sie na podstawie schematów i nie mam pojęcia szukałam w innych arkuszach podobnych zadań a nie ma ich tam więc nie wiem skąd ona je wzięła :( :x

1. funkcja f(x) =(2-m)x+1 jest rosnąca dla
a)m=-1
b)m=2
c)m=3
d)m=10
2)suma wierzłołków wsólnych paraboli y=2(x-1)do kwadratu +3 jest równa
A)-4
b)-2
C)2
d)4
pomocy >>>>>>>>>>> z gOry dziekuje napewno zasięgne porad o inne zadania mam je miec zrobione na wtorek :shock:
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

zad 1.
jest rosnąca, gdy współczynnik kierunkowy prostej jest większy od zera
\(2-m>0
m<2\)

odp: a

zad 2.
\(W(1,3)
1+3=4\)

odp: d
ODPOWIEDZ