Są to zadania z arkuszu maturalnego z operonu. Gdyby kobieta z tego nie pytała uwierzcie mi nie prosiłabym o pomoc.
w zadaniu 10. dałam d
W 11. c
W 12. a
W 13. a
14 nie mam.
15 nie mam.
16 nie mam.
17 nie mam.
18. c
19. d
20 nie mam.
21 nie mam.
22. b
23. b
24. d
Treść do 25. Wskaż równanie symetralnej odcinka AB, gdy A=(-3,4), B=(3,-2)
A. y=x-1 B. y=-x-1 C. y=x+1 D. Y=-x+1
I ostatnia strona.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- escher
- Moderator
- Posty: 308
- Rejestracja: 26 wrz 2008, 13:41
- Podziękowania: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 68 razy
w 10 odpowiedzią jest c, bo ta funkcja to y=-4x+2
w 14 c. pierwszą cyfrą musi być 6, a pozostałe dowolnie ustawione (6 sposobów)
w 15 też c, prawa strona równania musi być dodatnia, aby istniało rozwiązanie równania.
w 16 b
w 17 b (współczynnik przy \(x^2\) musi być ujemny
w 18 b, bo tangens, to sinus przez cosinus.
powodzenia
w 14 c. pierwszą cyfrą musi być 6, a pozostałe dowolnie ustawione (6 sposobów)
w 15 też c, prawa strona równania musi być dodatnia, aby istniało rozwiązanie równania.
w 16 b
w 17 b (współczynnik przy \(x^2\) musi być ujemny
w 18 b, bo tangens, to sinus przez cosinus.
powodzenia