Ile ciepła dostarczyć
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 83
- Rejestracja: 04 lis 2012, 16:34
- Podziękowania: 42 razy
- Płeć:
Ile ciepła dostarczyć
Ołów znajduje się w temperaturze topnienia (600K). Ile ciepła należy dostarczyć, aby stopić 30 dag ołowiu?
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Poszukaj ciepła topnienia ołowiu w tablicach i podstaw do wzoru Q = mL.
Przecież wszystkie te zadania sa na poziomie 2+2 = 4.
Przecież wszystkie te zadania sa na poziomie 2+2 = 4.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl