Macierz odwrotna

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piotrekq94
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 87
Rejestracja: 07 paź 2012, 18:16
Podziękowania: 41 razy
Płeć:

Macierz odwrotna

Post autor: piotrekq94 »

Obliczyć macierz odwrotną do macierzy \(C=A+BB^T\), gdzie \(A=\)\[\(\left[\begin{array}{ccc}
0&-4\\
2&-3\\
\end{array}\right]\)
\]
\(
B=\)
\[\(\left[\begin{array}{ccc}
0&\\
2&\\
\end{array}\right]\)
\]



Z góry WIELKIE DZIĘKI :)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

wyznacz najpierw macierz C
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ