Ciągi

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Doris0003
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 27 paź 2009, 22:13

Ciągi

Post autor: Doris0003 »

jezeli a2=3, a4=9 to a5=?
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

co to jest??

ciąg geometryczny czy arytmetyczny?
Doris0003
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 27 paź 2009, 22:13

Post autor: Doris0003 »

nie bylo podane
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

jeżeli geometryczny, to \(a_5=9\sqrt{3} \ \vee \ a_5=-9\sqrt{3}\)
jeżeli arytmetyczny, to \(a_5=12\)
ODPOWIEDZ