Wykonaj działania

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
caros
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 24 sty 2010, 07:07

Wykonaj działania

Post autor: caros »

a) \(\frac{a^-2\cdot(a^3)^2}{a^5[/\)
caros
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 24 sty 2010, 07:07

Post autor: caros »

\(\frac{a^-2\cdot(a^3)^2}{a^5}\)
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(\frac{a^{-2}\cdot(a^3)^2}{a^5}=\frac{a^{-2}\cdot a^6}{a^5}=a^{-2+6-5}=a^{-1}\)
ODPOWIEDZ