Równania ruchu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marek252
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 159
Rejestracja: 18 lis 2013, 01:19
Podziękowania: 84 razy

Równania ruchu

Post autor: marek252 »

Witam.
Prosiłbym o rozwiązanie tych dwóch przykładów, żebym "załapał" jak to robić. Zadanie: Oblicz prędkość i przyspieszenie w ruchu opisanym równaniami:
a) \(x(t)=0,5 \cos (2 \pi t)\)
\(y(t)=0,5 \sin (2 \pi t)\)
b) \(r(t)=bt\)
\(\gamma (t)= \frac{c}{t}\)
b, c - stałe
t - czas
Pozdrawiam
Mimo, że nie piszę tego w temacie, to dziękuję bardzo wszystkim, którzy mi w jakikolwiek sposób pomogli.
ODPOWIEDZ