Rozwiąż nierówność:
\(-2x^2+3x<4\)
Rozwiąż nierówność.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 48
- Rejestracja: 02 lis 2011, 11:10
- Podziękowania: 105 razy
- Płeć:
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Rozwiąż nierówność.
\(-2x^2+3x-4<0\\
\Delta = 9-4\cdot (-2)\cdot (-4)\\
\Delta = -23\\
x\in\mathbb{R}\)
\Delta = 9-4\cdot (-2)\cdot (-4)\\
\Delta = -23\\
x\in\mathbb{R}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę ![👍](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f44d.svg)