Układy równań
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- anka
- Expert
- Posty: 6587
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1117 razy
- Płeć:
Zakładam, ze się nie pomylił:
\((\frac{1}{cos(x-sinx)})'= \frac{1' \cdot cos(x-sinx)-1 \cdot [cos(x-sinx)]'}{[cos(x-sinx)]^2}=\frac{0 \cdot cos(x-sinx)+sin(x-sinx) \cdot (x-sinx) '}{[cos(x-sinx)]^2}=\\
\frac{sin(x-sinx) \cdot (1-cosx) }{[cos(x-sinx)]^2}\)
\((\frac{1}{cos(x-sinx)})'= \frac{1' \cdot cos(x-sinx)-1 \cdot [cos(x-sinx)]'}{[cos(x-sinx)]^2}=\frac{0 \cdot cos(x-sinx)+sin(x-sinx) \cdot (x-sinx) '}{[cos(x-sinx)]^2}=\\
\frac{sin(x-sinx) \cdot (1-cosx) }{[cos(x-sinx)]^2}\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.