równanie macierzowe

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
drgurgul
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 sty 2014, 22:40

równanie macierzowe

Post autor: drgurgul »

prosiłbym o podanie samego wyniku w tym przykładzie
\(( X + \begin{bmatrix}-2&3 \\ 2&-2 \end{bmatrix} )^T - 1/4 \begin{bmatrix}-4 \\ 2 \end{bmatrix} (\begin{bmatrix}2 \\ -4 \end{bmatrix} )^T = [3 \ -1]^T [1\ -3] -(3X + I)^T\)
Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy »

jeśli nic nie pomyliłam to:
\(X=\begin{bmatrix} 0,5&-0,75\\-1,75&0,5\end{bmatrix}\)
ODPOWIEDZ