Mikroekonomia Przedsiębiorstwa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kokosowa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2013, 12:09
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Mikroekonomia Przedsiębiorstwa

Post autor: kokosowa »

Firma wytwarza dobro wg. wzoru funkcji Q=5K+2L
jakie kombinacje K i L moze zastosowac firma aby wytworzyc 80 jednostek tego dobra?

Nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać ,rysując izokwante?W takim razie jak ja narysowac?Pomocy
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(Q=5K+2L=80\Rightarrow K=16-{\large\frac{2}{5}}L\)
no i rysujemy
kokosowa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2013, 12:09
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: kokosowa »

Dziękuje ! :D
ODPOWIEDZ