kilka zadań ciągi

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
miki102
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 19
Rejestracja: 15 paź 2008, 09:34

kilka zadań ciągi

Post autor: miki102 »

zada 1
wypisz 5 wyrazów ciągu
Un=3n-2
Un=8
zadanie 2
wypisz kolejne wyrazy ciągu
Un=n-(-1)^n*5
zadanie 3
oblicz siedem początkowych wyrazów ciągu Fibonacciego
U1=1 U2=1 Un+1=Un+Un-1
zadanie 4
podaj przykład ciągu:
a. malejącego
b.rosnącego
c.niemalejącego
d. nierosnącego
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

1. 1,4,7,10,13
8,8,8,8,8
2. u_1=1+5=6, u_2=2-5=-3, u_3=3+5=8 itd.
3. u1=u2=1, u3=2, u4=3, u5=5, u6=8, u7=13
4. a),d) a_n=-n
b),c) a_n=n
ODPOWIEDZ