zmienne losowe

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

zmienne losowe

Post autor: kaziolo »

\(X_1,X_2,Y\) niezależne zmienne losowe o rozkładach
\(P(X_1=k)=P(X_2=k)= \frac{1}{2^{k+1}}\), \(k \in \nn\)
\(Y \frac{}{} \begin{bmatrix} 0|\ 1|\ 2\\ \frac{1}{4}|\ \frac{1}{2}|\ \frac{1}{4} \end{bmatrix}\)
Wyznaczyć \(g_z\), gdzie \(Z=X_1+X_2+Y\)
ODPOWIEDZ