znajdz granice

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
saguarowega
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 205
Rejestracja: 11 sie 2011, 17:29
Podziękowania: 99 razy
Płeć:

znajdz granice

Post autor: saguarowega »

\(\Lim_{x\to 0} arctg( \frac{sinx}{x}\)
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(\lim\limits_{x\to 0}\arctg\left(\frac{\sin x}{x}\right)=\arctg 1=\frac{\pi}{4}\)
ODPOWIEDZ