MECHANIKA - 1 ROK STUDIOW 1 SEMEST - UKLAD PRZESTRZENNY !!

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
salakp
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 gru 2013, 18:28
Płeć:

MECHANIKA - 1 ROK STUDIOW 1 SEMEST - UKLAD PRZESTRZENNY !!

Post autor: salakp »

1. oblicz reakcje w podporach A i C oraz w przegubie B. Dane: G1, G2, L1, L2, P. miedzy linka a B jest odleglosc H ,

2. oblicz minimalna sile F jaka trzeba pocagnac bloczek aby przesunal sie w prawo. Bloczek na gorze przymocowany jest linka. m1=30kg, m2=50kg, alfa=60, beta=30, wspolczynnik tarcia1=0.2, wspolczynnik tarcia2=0.3

3. oblicz sily w pretach, S1, S2, S3, sila P jest w plaszczyznie poziomej


http://imageshack.us/scaled/thumb/441/8yqn.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/585/mgkq.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/844/xzup.jpg
salakp
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 gru 2013, 18:28
Płeć:

Post autor: salakp »

ODPOWIEDZ