ciągi

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
beatagapinska44
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 59
Rejestracja: 19 lis 2009, 12:20
Podziękowania: 5 razy

ciągi

Post autor: beatagapinska44 »

Oblicz a5,a12 dla ciągu an=(-1)^n+1
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\(a_5=(-1)^{5+1}=(-1)^6=1\\a_{12}=(-1)^{12+1}=(-1)^{13}=-1\)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

wstaw za n=5 potem n=12 i licz.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
beatagapinska44
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 59
Rejestracja: 19 lis 2009, 12:20
Podziękowania: 5 razy

Post autor: beatagapinska44 »

dziękuję
ODPOWIEDZ