Czworościan

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
stoq1991
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 14 sty 2009, 14:38

Czworościan

Post autor: stoq1991 »

Proszę o pomoc w zadaniu :
Oblicz długości krawędzi czworościanu foremnego, wiedząc, że jego wysokość jest równa \(4 \sqrt{6}\).
Będę wdzięczny! :)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czworościan_foremny
\(H=a \sqrt{ \frac{2}{3} }\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ