Oblicz funkcję cyklometryczną

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
TOMEK94
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2013, 14:18
Podziękowania: 6 razy

Oblicz funkcję cyklometryczną

Post autor: TOMEK94 »

Oblicz:
sin(arcsin1/3-arccos3/4)=

Jest pomysł żeby skorzystać ze wzroru sin( \alpha + \beta )
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

\(sin(arcsin{\frac{1}{3}})cos(arccos{\frac{3}{4}})-cos(arcsin{\frac{1}{3}})sin(arccos{\frac{3}{4}})\)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
ODPOWIEDZ