Styczne do krzywych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Qmpel
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 06 maja 2008, 20:43

Styczne do krzywych

Post autor: Qmpel »

Napisz równania stycznych do krzywych:
a) \(y=\frac{-3x+1}{x-4}\) w punkcie \(x_{0}=2\)

b) \(y=\frac{5x}{x^{2}+1}\) w punkcie \(x_{0}=-1\)

c) \(y=(-2x-3)(x^{2}+1)\) w punkcie \(x_{0}=-3\)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Qmpel
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 06 maja 2008, 20:43

Post autor: Qmpel »

Dzięki :)
ODPOWIEDZ