Topologie naturalne

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
agusiaczarna22
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
Podziękowania: 216 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Topologie naturalne

Post autor: agusiaczarna22 »

Moje zadanie to:
Niech \(\left\{ \left( x_{n} \right),\left( y_{n} \right) \right\} \subset R^{2}\) oraz \(\left( a,b\right) \in R^{2}\). Wykaż, że:
Jeżeli \(\left( x_{n}, y_{n} \right) \rightarrow \left( a,b\right),\)to \(x_{n}^2 + y_{n}^2 \rightarrow a^{2} + b^{2}\)
Rozważamy topologie naturalne.
agusiabordo91
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 117
Rejestracja: 15 lis 2013, 16:52
Podziękowania: 135 razy
Płeć:

Post autor: agusiabordo91 »

Pomoże ktoś w tym?:(
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

Topologie naturalne, czyli jakie?
ODPOWIEDZ