Obliczyć pole ograniczoną parabola

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piotrekb1991
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 04 lis 2013, 10:41
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Obliczyć pole ograniczoną parabola

Post autor: piotrekb1991 »

Obliczyć pole ograniczone parabola \({y^2}\)=-x i prostą x-y-4=0 Wykonać rysunek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

na pewno tak to wygląda?
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
piotrekb1991
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 04 lis 2013, 10:41
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: piotrekb1991 »

tak na pewno właśnie mi delta wychodzi na - i nie wiem co robic albo sam cos zle robie
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Obliczyć pole ograniczoną parabola

Post autor: eresh »

to o pole którego obszaru chodzi? ;)
pole.jpg
pole.jpg (15.67 KiB) Przejrzano 186 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
piotrekb1991
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 04 lis 2013, 10:41
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: piotrekb1991 »

no nie ma tutaj żadnego pola gdyby prosta przecinała sie z parabolą to rozumiem ale tutaj prosta przechodzi obok czyli co z tego wynika ? zadanie jest źle sformułowane
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

najwyraźniej tak :(
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
piotrekb1991
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 04 lis 2013, 10:41
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: piotrekb1991 »

dzięki za uzasadnienie bo nawet sam juz nie wiedziałem co źle robie
ODPOWIEDZ