różne 4
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 122
- Rejestracja: 15 wrz 2013, 15:01
- Lokalizacja: Tomaszów Maz.
- Podziękowania: 58 razy
- Płeć:
różne 4
1.Okregi o rownaniach (x-2)do kwadratu + (y+3) do kwadratu=25 i x^2 + y^2 -4x-6y+12=0 są:
A styczne zewnetrznie B styczne wewnetrznie C rozłączne D współśrodkowe
2.liczba przekatnych n-kąta wypuklego wynosi 20 dla:
A n-8 B n=5 C n=15 D n=10
3.Pole powierzchni sześcianu o przekatnej slugosci 4 \sqrt{3} równa sie;
A. 24 B.96 C.288 D. 144
4. Tworząca stożka ma dlugosc 8, a promień podstawy 4. Promien kuli opisanej na tym stozku wynosi: ?
5. Prawdopodobieństwo otrzymania trzy razy orla w czterech rzutach monetą wynosi:?
A styczne zewnetrznie B styczne wewnetrznie C rozłączne D współśrodkowe
2.liczba przekatnych n-kąta wypuklego wynosi 20 dla:
A n-8 B n=5 C n=15 D n=10
3.Pole powierzchni sześcianu o przekatnej slugosci 4 \sqrt{3} równa sie;
A. 24 B.96 C.288 D. 144
4. Tworząca stożka ma dlugosc 8, a promień podstawy 4. Promien kuli opisanej na tym stozku wynosi: ?
5. Prawdopodobieństwo otrzymania trzy razy orla w czterech rzutach monetą wynosi:?
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
Re: różne 4
3) \(a\sqrt{3}=4\sqrt{3}\)
\(a=4\)
\(P_c=6a^2=6 \cdot 16=96\)
\(a=4\)
\(P_c=6a^2=6 \cdot 16=96\)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
Re: różne 4
4)
przekrój jest trójkątem równobocznym o boku 8 stąd \(R=\frac{2}{3}h=\frac{2}{3} \cdot \frac{8\sqrt{3}}{2}=\frac{8}{3}\sqrt{3}\)
przekrój jest trójkątem równobocznym o boku 8 stąd \(R=\frac{2}{3}h=\frac{2}{3} \cdot \frac{8\sqrt{3}}{2}=\frac{8}{3}\sqrt{3}\)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
Re: różne 4
5) \(P(A)= {4 \choose 3} \frac{1}{2^3} \cdot \frac{1}{2^{4-3}}=4 \cdot \frac{1}{16}=\frac{1}{4}\)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
Re: różne 4
1) \((x-2)^2+(x+3)^2=25\)
\(S=(2,-3) \;\;\ r=5\)
\((x-2)^2+(y-3)^2=1\)
\(S_2=(2,3) \;\;\ r_2=1\)
\(3+3=r+r_1\) stąd są styczne zewnętrznie
\(S=(2,-3) \;\;\ r=5\)
\((x-2)^2+(y-3)^2=1\)
\(S_2=(2,3) \;\;\ r_2=1\)
\(3+3=r+r_1\) stąd są styczne zewnętrznie
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
\(\exp (i \pi) +1=0\)
\(\exp (i \pi) +1=0\)
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
- patryk00714
- Mistrz
- Posty: 8799
- Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
- Lokalizacja: Śmigiel
- Podziękowania: 92 razy
- Otrzymane podziękowania: 4450 razy
- Płeć:
- kacper218
- Expert
- Posty: 4080
- Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
- Lokalizacja: Radzymin
- Podziękowania: 7 razy
- Otrzymane podziękowania: 1382 razy
- Płeć:
Można to rozpisać w ten sposób:
wszystkich możliwości mamy \(\overline{\overline{\Omega}}=2^4=16\)
Teraz zdarzenia sprzyjające: \(A=\{(O,O,O,R),(O,O,R,O),(O,R,O,O),(R,O,O,O)\}\)
Prawdopodobieństwo wynosi zatem:\(P(A)=\frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}=\frac{1}{4}\)
wszystkich możliwości mamy \(\overline{\overline{\Omega}}=2^4=16\)
Teraz zdarzenia sprzyjające: \(A=\{(O,O,O,R),(O,O,R,O),(O,R,O,O),(R,O,O,O)\}\)
Prawdopodobieństwo wynosi zatem:\(P(A)=\frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}=\frac{1}{4}\)
Pomogłem? Daj plusika
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)
Korepetycje Radzymin i okolice.
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 22 sty 2022, 18:15
- Płeć:
Re: różne 4
d=a✓2 a nie ✓3 dlatego a to nie jest po prostu 4patryk00714 pisze: ↑04 lis 2013, 19:59 3) \(a\sqrt{3}=4\sqrt{3}\)
\(a=4\)
\(P_c=6a^2=6 \cdot 16=96\)
4✓3=a✓2 po obliczeniu wychodzi że a=2✓6 a pole to P=144
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: różne 4
przekątna sześcianu o krawędzi \(a\) ma długość \(a\sqrt{3},\) rozwiązanie powyżej jest poprawne0michasia0 pisze: ↑22 sty 2022, 19:11
d=a✓2 a nie ✓3 dlatego a to nie jest po prostu 4
4✓3=a✓2 po obliczeniu wychodzi że a=2✓6 a pole to P=144
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 11 lip 2022, 09:05