geometria analityczna

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jarol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 02 sty 2010, 21:25

geometria analityczna

Post autor: jarol »

Czy istnieje trójkąt a, b, c taki, że \(\frac{a}{a+b}\) + \(\frac{b}{a+c}\) +\(\frac{c}{a+b}\) = 2

Przepraszam za pomyłkę powinno być tak ja teraz.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 11:18 przez jarol, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Dwa składniki są takie same?
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ